Sarmansuyu Ortaokulu

Vizyon: Çalışanların ve öğrencilerin huzur ve güvenini temin ederek, çatısı altında bulunduğu mekanda mutlu olmasını sağlamak, Türk Milli Eğitiminin temel amaçlarını gerçekleştirmek ve topluma yeni değerler kazandırmak, bilişim teknolojisini kullanabilen, çağdaş düşünen; milli,manevi,insani evrensel etik değerlere sahip tam donanımlı iyi insan, iyi bir vatandaş yetiştirmektir.

Misyon: İlçemiz ilköğretim okulları arasında köklü ve birikimli geçmişi ile geleceğe güven veren; sürekli araştıran, inceleyen ve sorgulayan bireyler yetiştirmektir.

Başarılar:

Isınma: Merkezi sistem kaloriferli
Yabancı Dil: İngilizce
Sportif Etkinlikler: İl düzeyinde çeşitli spor turnuvalarına ve yarışmalara katılım sağlanmaktadır. Bu etkinliklerde dereceye giren ve birincilik kazanan öğrencilerimiz olmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK 4006 BİLİM ŞENLİKLERİ kapsamında okulumuzda etkinlikler düzenlenmektedir.
Proje Çalışmaları: Okulumuzda Erasmus Proje Düzenlendi.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Okulumuzda Erasmus Proje Düzenlendi ve bu kapsamda yurtdışına gidildi.

WEB - https://sarmansuyuoo.meb.k12.tr

Adres - YENİ CAMİ MAH. KANAL CAD. SARMANSUYU ILKOKUL VE ORTAOKULU BLOK NO 33 EDREMİT / VAN

Öğretim Şekli :Tam gün

Yerleşim Yeri - Okulumuz, ilçenin orta kesiminde kurulmuştur. Yön olarak çarşının güneyine, şamran kanalının üstüne düşmektedir.12500 metre karelik arsası vardır. Okulun yanından Şamran Kanalı geçmektedir.

Ulaşım Ulaşım belediye otobüsleri ve dolmuşlar aracılığıyla 06:00-24:00 arası sağlanmaktadir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz ilçe merkezine 1 km ve ilçenin merkeze uzaklığı 18 km´dir.